La 8 Martie, o sărbătorim mai cu seamă pe cea care ne-a dat viaţă, cea care ne iubeşte necondiţionat şi ne călăuzeşte paşii, pe cea mai scumpă ființă din viața noastră, scrisă cu două silabe identice: MA-MA.

Joi, 8 Martie 2018, copiii de la Grădinița Internațională Agora au sărbătorit, împreună cu mămicile lor, Ziua Mamei și sosirea primăverii prin cântece și o activitate practică, intitulată „Dar pentru mama”. Împreună cu mămica, fiecare copil a realizat un tablou cu floricele, a preparat o limonadă și a vizualizat un filmuleț cu momente artistice în care ei, prichindeii grupei mici, au fost protagoniștii, actorii și artiștii. Pe tot parcursul activității, mămicile s-au arătat încântate de odraslele lor, văzând astfel cum se derulează o activitate în sala de grupă, folosind materialele puse la dispoziție și ascultând indicațiile educatoarei. La rândul lor, cei mici au fost foarte bucuroși să demonstreze mamelor cât sunt ei de atenți și ascultători, de harnici și isteți. La final, munca lor a fost apreciată și răsplătită de doamna educatoare cu brioșe… și limonadă.
 
Dacă pentru mămici și copii, prof. Meszaros Brigitta este un dascăl mult iubit, pentru noi a fost o revelație, o descoperire fericită! În premieră, ni s-a dezvăluit o sală de clasă superbă, primitoare, atrăgătoare și bine organizată, pe ateliere și centre de interes, cu mult material didactic, practic și util, menit să informeze și să educe, să cucerească și să slujească scopului și obiectivelor propuse.
 
În relație cu părinții, ea știe să pună problemele cu tact și măiestrie, iar cu copiii se comportă ca o mamă cu pretenții și exigență de dascăl, cu răbdare și multă înțelegere, care îi vrăjește pentru că îi iubește, care îi adoră, îi respectă și îi ajută să se dezvolte cu competență și profesionalism, respectându-le particularitățile de vârstă și individuale.
 
,,Cu cei mici trebuie să te mulezi în permanență în funcție de personalitatea fiecăruia. Să-l asculți și să-l înțelegi pe fiecare potrivit nevoilor sale, dar să-i determini ca încet-încet să facă tot cum vrei tu. Copiii sunt mult mai inteligenți decât îi putem noi bănui, chiar și în grupa mică. Ei văd multe și știu multe chiar dacă nu pot să ne comunice și să se exprime. Universul lor e unul nebănuit și neînțeles de noi, cei mari, care îi vedem și îi tratăm mereu ca fiind prea mici și neajutorați și nu le acordăm importanța și atenția pe care o merită”, e de părere Brigitta.