Să fii sănătos înseamnă: să ai o stare de bine, bunăstare fizică, mintală, socială, psihică şi nu în ultimul rând absenţa bolilor sau a infirmității.
Factor decisiv pentru formarea unui comportament sănătos de viață

Educația pentru sănătate în școală

Să fii sănătos înseamnă: să ai o stare de bine, bunăstare fizică, mintală, socială, psihică şi nu în ultimul rând absenţa bolilor sau a infirmității.

Cu toții avem nevoie de educație pentru sănătate. Indiferent de vârsta pe care o avem, niciodată nu este prea târziu să învățăm lucruri care ne pot salva viața, iar unul dintre elementele educatiei pentru sănătate este interpretarea corectă a semnalelor pe care organismul ni le transmite atunci când este în pericol.
Când vorbim despre sănătate, vorbim despre un regim de viață sănătos, alimentație echilibrată, mișcare (sport), gândire pozitivă și odihnă. Orice abuz exercitat asupra organismului poate dăuna grav sănătății: consumul de cafea, tutun, alcool, medicamente, fast food, energizante, grăsimi, conservanți, dar și comportamente precum violența fizică și verbală vor avea consecințe negative asupra sănătății fizice și psihice.
Această disciplină opțională este ideală pentru copii, aceștia fiind extrem de receptivi în a cunoaște cât mai multe despre sănătate, anatomia corpului uman, modul corect de a-și efectua igiena personală, de a se hrăni sănătos, de a alege ce e mai bun pentru trup și minte: cum să se ferească de pericolele alimentare, obiceiurile sedentare și cum să-și întărească sistemul imunitar pentru a preveni îmbolnăvirile de sezon și alergiile.
Colaborarea asistentului medical cu părinții, consultația, tratamentul, dar mai ales prevenția, făcute de către cadrul medical, sunt formula ideală pentru a crește, educa și îngriji copii veseli și sănătoși, cum sunt elevii noștri.
„Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă”.

As.med.gen Paşca Laura Florica

thumb_gallery_158305

thumb_gallery_158304

thumb_gallery_158303

thumb_gallery_158302

thumb_gallery_158301

thumb_gallery_158297

thumb_gallery_158298

thumb_gallery_158299

thumb_gallery_158300