AGORA este o comunitate care promovează excelența în educație prin formarea unor personalități armonioase, creative, puternice și de succes.

AGORA este un centru cultural și civic, menit să contribuie la formarea şi difuzarea valorilor culturii naţionale şi universale.

Cultura comunității AGORA este bazată pe democraţie, transdisciplinaritate, deschidere spre nou şi spre exterior, contribuind la eforturile comunității de ridicare a nivelului de cultură și civilizație a membrilor săi, furnizând comunității specialiști cu înaltă ținută profesională, morală și civică.

Preocupată de crearea unui spirit şi a unei emulaţii educaționale specifice, Școala Gimnazală Internațională Agora își propune să ofere elevilor mijloacele necesare pentru organizarea unor servicii după modelul școlilor occidentale: servicii de consiliere; posibilitatea de participare la activități culturale și sportive, organizarea unor manifestări cultural-artistice organizate de către şi pentru elevi.

Prin intermediul acestui tip de manifestări, comunitatea educațională AGORA doreşte să insufle elevilor pasiunea şi preţuirea faţă de actul de cultură şi să-i sprijine pe aceia care sunt talentaţi.

În anul 2002 Fundația AGORA din Oradea a pus bazele „AGORA Artistic Group”, o trupă de artişti compusă din studenţi ai universităţii care lucrează sub îndrumarea unui regizor de la Teatrul de Stat Oradea şi a unei profesoare de canto de la Şcoala Populară de Artă Oradea. Această trupă studenţească este prezentă în cadrul spectacolelor care marchează cursurile festive, deschiderile festive ale anului școlar şi alte evenimente ale Fundației AGORA. Elevii Școlii Gimnaziale Internaționale Agora participă activ la activitățile clubului AGORA Artistic Group.

De asemenea elevii sunt încurajați să participe la acțiunile asociaţiei sportive din cadrul fundației, numită „AGORA Sport Club”. În cadrul asociaţiei funcţionează secţiile de şah, arte marţiale și badminton. Asociația a participat cu sportivii acreditaţi în cadrul secţiei de şah, din anul 2004 şi până în prezent, la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale, atât la categoriile masculin şi feminin cât şi la categoria juniori.

Obiectivele secţiei de şah constau în popularizarea „sportului minţii” în rândul tuturor straturilor sociale, indiferent de vârstă, creând posibilitatea accesului facil la iniţierea în practicarea acestui joc şi la dezvoltarea acelor aptitudini care să permită desfăşurarea unei activităţi de performanţă. Aceste obiective sunt urmărite prin toate acţiunile desfăşurate şi mai ales prin participarea cu succes la competiţiile naţionale şi internaţionale, precum şi prin organizarea de turnee pentru stimularea spiritului de competiţie şi fair-play.

În prezent la UASC, secţia de şah, sunt înmatriculaţi 22 jucători, din care 15 seniori, 3 componente ale echipei feminine şi 4 juniori. Printre performanţele cu care se mândreşte secţia de şah a clubului se numără: participări la campionatele naționale de juniori și junioare, promovarea în divizia A, numeroase medalii obținute pe plan național și internațional. Începând cu anul 2004 UASC se remarcă prin organizarea turneului de şah intitulat „Cupa AGORA” la care participă de fiecare dată mari maeștri și maeștri internaționali.

În anul 2006 turneul s-a bucurat şi de sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport Bihor, Direcţiei pentru Tineret Bihor şi Asociaţiei Judeţene de Şah, fiind inclus în reţeaua celor mai puternice turnee din ţară, reunite sub denumirea de GRAND PRIX-ul României la şah rapid. Openul internaţional de şah rapid s-a bucurat de un real succes, având ecou atât în presa locală cât şi în presa naţională. Dintre cei 78 de participanţi s-au remarcat doi Mari Maeştri Internaţionali, 14 Maeştri Internaţionali şi 6 Maeştri FIDE.

Rezultatele secţiei de arte marţiale sunt la fel de spectaculoase. Începând cu anul 2005, la campionatele naţionale și internaționale de la care au participat, sportivii noștri au obținute zeci de medalii de aur și de argint, majoritatea sportivilor fiind campioni sau vicecampioni mondiali.

Secţia de arte marţiale a Clubului AGORA SPORT CLUB a participat la  multe competiţii naţionale şi internaţionale, obţinând numeroase medalii, dintre care menţionăm doar :

  • la Campionatul naţional de karate tradiţional (Bucureşti 5–7 aprilie 2006) sportivii UASC au obţinut 3 titluri de campion naţional, 4 de vicecampion şi 5 medalii de bronz;
  • la Campionatul european de karate tradiţional (2-4 iunie, 2007, Polonia): o medalie de bronz şi un loc IV.

În anul 2010 AGORA SPORT CLUB s-a îmbogăţit cu secţia de badminton, în cadrul căreia sunt legitimaţi 26 de sportivi care reprezintă cu succes emblema clubului în competiţii naţionale şi internaţionale.

Monitorizarea și evaluarea acestor servicii sunt realizate permanent de către responsabilii coordonatori ai secțiilor clubului sportiv, respectiv grupului artistic.