Cu fiecare frunză spulberată de vânt, cu fiecare picătură de rouă, cu fiecare abur ceţos ce se-ntinde în zare, ne apropiem tot mai mult de Sfânta Sărbătoare a Crăciunului.
Cu fiecare gând, cu fiecare râs, cu fiecare plâns… Cu dorinţe, cu planuri şi idei, cu speranţe, ne simţim tot mai aproape de Sărbătoarea Inimii.
Cu emoţii în suflete, elevii claselor a II-a şi a IV-a de la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora şi-au susţinut demersul în punerea în undă a Serbării de Crăciun. intitulate „Crăciunul în casele noastre”.
E decembrie, luna bucuriei, a cadourilor… Este luna lui Moş Crăciun, când cu toţii, copii, părinţi, bunici şi prieteni, ne dorim de la Moşul ceva special.
Aşa ceva (ceva special) s-a întâmplat aseară (luni, 15 decembrie 2014, timp de aproape două ore) în Agora orădeană: copiii le-au oferit părinţilor şi bunicilor un moment de magie şi bucurie deplină.
Startul l-am dat pe melodia „Ameno”, iar ţinutele de îngeraşi ne-au tulburat gândindu-ne că dansul îngeraşilor a fost dăruit copiilor sărmani din această lume. Ne-am rugat şi pentru ei înainte să înălţăm colinde. Să fie şi ei fericiţi măcar de Sărbători, dacă nu se poate altfel. Colindele şi versurile au răsunat armonic în română, engleză, germană, italiană şi poloneză.
Surpriza cea mai mare a fost că Moş Crăciun, auzind atâtea colinde, a urcat la noi şi nu a mai aşteptat să ne încheiem recitalul, pentru că a ţinut să cânte şi să danseze alături de noi! Câte cadouri ne-a lăsat… numai el ştie!
Îl iubim pe Moş Crăciun că e darnic şi e bun şi nu face diferenţieri între copii. Iar prezenţa sa la serbare a însufleţit şi mai mult artiştii. Copiii talentaţi au cântat şi la orgă, dar şi la chitară.
Vestea că se apropie Naşterea Pruncului Iisus ne-a umplut sufletele de bucurie şi cu voioşie le-am pus-o la suflet şi celor dragi prezenţi la sărbătoarea magică de Crăciun.
Aşadar, artizanii mesajului înălţat către bunul Dumnezeu şi Moş Crăciun au fost copiii minunaţi din cele două clase şi distinşii lor profesori coordonatori: Popa Alina (învăţătoare cls. a II-a), Popa Adina (învăţătoare clasa a IV-a), Agape Maria (prof. de engleză), Manolescu Alina (manager), Aromanesei Michaela (prof. de muzică) şi Moţica Elisabeta (prof. de sport şi instructor de dans).