Sfârșitul lunii septembrie a adus în școala noastră două activități educative menite să îi stimuleze pe elevii noștri în dezvoltarea creativității, să-i motiveze în a-și însuși competențe, de a asimila cunoștințe și a învăța care este rolul activităților extracurriculare în dezvoltarea psiho-emoțională și fizică a copiilor.
Prima activitate pe ordinea zilei a fost dedicată ,,Zilei Internaționale a Sportului Școlar”, ocazie cu care, elevii din învățământul primar și gimnazial, coordonați de dl profesor de educație fizică și sport, Anton Antonio, s-au întrecut pe rând în competiții sportive, având ca scop stimularea spiritului competitiv și a fairplay-ului. La categoria ștafete s-au evidențiat echipele: ,,The winners”, la gimnaziu, respectiv ,,Lupii”, la clasele primare. Pornind de la importanța și tematica zilei, dl profesor a dat startul unui meci de baschet între elevi, formând echipe mixte, din elevii claselor a VI-a și a VII-a, respectiv elevii claselor a IV-a și a V-a. De drept și de fapt au câștigat echipele: ,,Cleveland” (gimnaziștii) și ,,Lupii” (primarii). Dintre jucătorii agoriști s-au remarcat ,,profesioniștii” Bulzan Sebastian (cls. a VI-a) și Baneș Alexandru (cls. a VII-a). Dar, la finalul manifestărilor, toți copiii au fost desemnați câștigători, fiind  felicitați și premiați cu diplome de participare, explicându-li-se rolul esențial al mișcării și al sportului, care trebuie să facă parte din viața lor pentru a fi cât mai sănătoși și a se dezvolta armonios.
 
Teatru mic
 
Cea de-a doua activitate a zilei a fost dedicată ,,teatrului mic”, activitate organizată simultan de d-na Benchiș Simina, profesor de limba și literatura română, la clasele a V-a și a VI-a. Frații Karabulut Abdurahman și Muhamend, au prezentat pe scenă, cu ajutorul unui joc (folosind cartoane cu scenete de poveste, șabloane și figurine din carton), povestea ,,Albă ca Zăpada”,  având la îndemână vocea înregistrată a personajelor și un fundal muzical adecvat ,,filmului” acțiunii, astfel încât audiența (colegii și diriginții claselor) a fost captată cu adevărat și impresionată de sincronizarea lucrurilor.
 
Această zi minunată vă este dedicată vouă, dragi copii, vizând sănătatea voastră și bucuria de a trăi momente fericite în echipă, alături de colegii de clasă și de școală.