Marți, 17 nov. 2015, ora 10.00, Centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea, în parteneriat cu Școala Gimnazială Internațională AGORA Oradea și Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Oradea, a desfășurat o activitate extracurriculară inedită cu ocazia Săptămânii Educației Globale, menită să promoveze o abordare diferită, constructivă și progresivă a educației specifică învățământului privat.
 
Sub îndrumarea d-nei prof. Miere Crina, Școala Gimnazială Internațională Agora, condusă de d-na manager conf. univ. dr. Alina Manolescu, prin intermediul unui grup de 12 elevi din învățământul primar și gimnazial, a prezentat ilustrat și teoretic, elevilor din clasele a VII-a A, B, ai școlii partenere, o unitate de învățare specifică curriculumului internațional, având ca temă ,,Treasure. Archeology”. În cadrul activității au fost abordate diferite teme, în care copiii de la Agora au dat dovadă de cultura generală pe care și-au format-o.  ,,Marele foc al Londrei”,  ,,Viața lui Gaius Julius Caesar,, sau ,,descoperirile arheologice ale lui Howard Carter” au fost câteva dintre punctele atinse de cei mici, care la vârste fragede au demonstrat câte lucruri știu, din materii pe care le studiază încă din clasa pregătitoare precum istorie, geografie, biologie, fizică, tehnologie, cultură internațională. În timpul prezentării, elevii Școlii Agora au răspuns la întrebări și au adus completări la cele prezentate de d-na prof. coordonator, astfel încât elevii școlii gazde să poată primi cât mai multe informații despre temele expuse.
 
La finalul prezentării, elevii din clasa a VII-a, asistați de doamnele prof. David Olivia, Goina Felicia, Marc Olimpia și Gavriș Iulia din partea Școlii ,,Avram Iancu”, au avut ocazia să răspundă la întrebări cu variante de răspuns, sub formă de concurs, cei mai buni fiind recompensați cu premii în cărți, hărți și agende cu sigla Uniunii Europene, oferite de Școala Agora.
 

D-na director Gheorghina Bârlădeanu a felicitat întreaga echipă pentru expunerea făcută, numindu-i pe copii ,,mici genii” pentru felul în care s-au comportat, au vorbit și detaliat activitatea educativă prezentată.