Un nou concurs, o nouă provocare a elevilor agoriști, a avut loc miercuri, 15 martie 2017, la Centrul Europe Direct Oradea, ca parte integrantă a disciplinelor opționale de la clasele a III-a și a IV-a, respectiv cluburile de științe și educație pentru sănătate, abordând tema: ,,Anatomia și igiena corpului uman”.

Motto-ul clubului nostru de educație pentru sănătate sună exact așa: ,,Sănătatea este cea mai de preț bogăție a omului.
 
Pornind de la definiția sănătății ca stare de bine, caracterizată prin lipsa bolilor, candidații la acest concurs, elevii noștri, au fost provocați să recunoască în imagini, elemente legate de anatomie, sănătate și igienă, printr-un test scris, format din 14 itemuri variate, care le-au pus în valoare cunoștințele generale, tenacitatea, atenția și talentul grafic, întrucât testul a conținut și imagini cu fructe, legume, instrumente medicale ce trebuiau recunoscute, urmate de reguli pe care copiii ar trebui să le cunoască pentru a avea o igienă corespunzătoare, pentru a evita pericolele la care se pot expune, descrierea unor părți ale corpului uman, și în final reprezentarea grafică unde au folosit creioane colorate pentru a ilustra un fruct, o legumă, un organ intern și un instrument medical.
 
Într-un cadru restrâns, cu 10 participanți, în sala de clasă, timp de 40 de minute, cât a durat proba scrisă, elevii au primit indicațiile necesare de la d-nele Pașca Laura, profesor responsabil, și instrucțiuni de la d-na as. med. gen. Crețu Nicoleta, în calitate de membru coordonator, astfel încât fiecare candidat să dea răspunsuri cât mai exacte, asigurându-se că au înțeles indicațiile de muncă.
 
După evaluare, au urmat deliberarea și premierea elevilor; la jurizare ni s-a alăturat și doamna înv. Pandrea Anca.
 
În fruntea clasamentului s-au situat elevii din clasa a IV-a; Pe locul I s-a clasat Pop Eliza Medeea, cu nota maximă – 10 (zece); ea a fost răsplătită cu o cutie de cereale ,,Cini minis”; pe locul al doilea, la egalitate, cu 9.90, s-au situat elevele Popa Iulia și Pădureanu Kiss Alice, care s-au ales cu câte o conservă de compot exotic fiecare; pe cea de-a III-a treaptă a podiumului a urcat Lucaci Sebastian, cu 9,80, recompensat cu o pungă de curmale deshidratate.
 
Competiția a fost o reușită, copiii arătându-se încântați de acest gen de evaluare a cunoștințelor. Să mai spunem că și ceilalți concurenți au avut parte de recompense dulci: batoane de cereale și fructe.
 
Consilier educativ,
 
prof. Laura Pașca