Vineri, 16 iunie 2017, a avut loc Festivitatea de premiere a absolvenților Școlii Gimnaziale Internaționale Agora, în anul școlar 2016-2017.

Printre părinți, bunici, frați și surori, elevii noștri extrem de emoționați așteptau momentul decernării premiilor, după un an plin, în care au trăit momente frumoase, au acumulat multe cunoștințe, au progresat și perseverat la limbă și comunicare, matematică, om și societate, arte și tehnologii, dar mai ales la limba engleză, datorită profilului internațional al școlii care ne reprezintă.
Datorită stropilor de ploaie, prima parte a festivității a început în Amfiteatru, plin până la refuz. Prezentarea verbală foarte bine pusă la punct, a fost făcută cu multă dăruire de către elevul Joldoș Alexandru din clasa a VI-a, un elev excepțional, cu rezultate foarte bune la învățătură. Deschiderea evenimentului a fost făcută de d-na manager, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, care a făcut un scurt rezumat al rezultatelor școlare, al progresului și succesului pe care îl are sistemul școlar privat, implicit modelul implementat: studierea curriculei internaționale, care îmbogățește mult cultura generală a elevilor și implicit nivelul avansat de cunoaștere a limbii engleze.
Rând pe rând, Alex, prezentatorul nostru, a dat cuvântul cadrelor didactice coordonatoare ale claselor din învățământul gimnazial și primar, pentru a-și prezenta și felicita elevii, acordându-le diplome pentru rezultatele obținute la învățătură, premii în cărți și medalii de onoare pentru fiecare. Prezentarea claselor s-a făcut astfel: d-na prof. Miere Crina pentru clasa a VI-a, d-na prof. Pașca Laura pentru clasa a V-a, apoi d-nele învățătoare: Pandrea Anca pentru a IV-a, Vancea Delia pentru a III-a, Sereș Anca pentru clasa a II-a,Balaj Diana pentru clasa I și Sabău Alexandra pentru clasa pregătitoare. Astfel s-au acordat premiile I, II, III și mențiuni, în ordinea mediilor generale obținute.
Partea a doua a festivității a fost rezervată pentru acordarea Premiilor de excelență acelor elevi care de-a lungul anului școlar, s-au evidențiat, au excelat, pe domenii de activitate, arii curriculare sau activități extracurriculare. La limbă și comunicare, d-na prof. Drugaș Daniela a acordat șapte premii de excelență, elevilor: Joldoș Alexandru, Socaciu Amalia, Roșu Grau Quim, Riccio Alessandro, Pădurean Kiss Alice, Iacob Alexandra și But Teodora, la matematică, d-na prof. Caciora Roxana a înmânat premii de excelență elevilor: Joldoș Alexandru, Bulzan Sebastian și Socaciu Amalia. Pentru concursurile lingvistice: Cambridge, Cangurul și I.P.C, prof. Miere Crina a nominalizat următorii elevi: Joldoș Alexandru, Roșu Grau Quim, Riccio Alessandro, Buciuman Sasha, Pădurean Kiss Alice, iar la științe, natură și om, premiile au fost obținute de elevii But Raul și Magui Artemiu. La final au fost premiați cei care au excelat la activitățile extracurriculare, pentru talentul lor artistic, vizual, cultural și sportiv: But Teodora, Corridoni Francesca, Barbur Maya, Magui Artemiu, Pașaniuc Dalia, Flynn Angelo și Petruț Esther. Și pentru că soarele ne-a chemat afară, ultima parte a festivității, am ținut-o în curte, unde am asistat la un mini-concert susținut de elevii clasei pregătitoare, duetul Barbur Maya – Socaciu Amalia și solistul vocal Kofler Julian, predarea cheii de la o generație la alta, moment emoționant realizat de către elevii: Lucaci Sebastian din clasa a IV-a, care la final de ciclu primar a predat cheia elevului Socaciu Ștefan din clasa a III-a, cu mesajul: ,,Să folosiți cu mândrie cheia care vă deschide ușa către un viitor strălucit”. După un maraton de trei ore, cât a durat această activitate, s-au făcut multe, multe poze, s-au împărtășit emoții, s-au împărțit flori și felicitări, s-au vărsat lacrimi…
Director, consilier educativ,
prof. Laura Pașca