Suntem în prag de sfinte sărbători. Orice persoană îşi doreşte să fie surprinsă plăcut de mirajul Crăciunului şi de sosirea Noul An, cu tradițiile şi obiceiurile sale și să guste din bucatele tradiționale pregătite cu atâta dragoste de gospodinele familiilor.
Educația celor „șapte ani de acasă”, iar mai apoi continuată pe băncile școlii, este esențială pentru sănătatea noastră fizică, mentală și spirituală, ajutându-ne să ne formăm ca oameni cumpătați, echilibrați, stăpâni pe obiceiurile noastre. De aceea sănătatea noastră depinde în mare măsura de felul în care alegem să trăim, de stilul de viață pe care îl urmăm, dar mai ales de alimentația pe care o avem zi de zi, asociate cu multă mișcare și gândire pozitivă.
Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej de a ne însenina viața, de a ne bucura de prezența celor dragi, dar mai ales de a ne hrăni spiritual cu credință și a ne încânta papilele gustative cu aromele de cozonaci, prăjituri, fursecuri; cu gustul plăcut al mâncărurilor tradiționale: aperitive, piftie, sarmale, friptură, ciorbă, jumări, șorici, cârnaţi, murături, brânzeturi combinate cu un pahar de vin fiert sau țuică, dar totul trebuie consumat cu măsură, fără niciun abuz exercitat asupra organismului nostru, deoarece CEL MAI BUN MEDICAMENT PENTRU TRUP ESTE PREVENȚIA, iar PENTRU SUFLET, FERICIREA ȘI DRAGOSTEA.
Așadar, bucurați-vă cu credință şi pace în suflet de aceste sărbători, lăsați mirajul Crăciunului să vă intre în case şi în suflete, dar mai ales aveţi grijă ca starea de bine să nu vă părăsească, să fiţi voioși și bucuroşi de puținul oferit sau dăruit cu drag.
Părinţi, aveţi grijă de copii, iar voi, dragi copii, aveţi respect și recunoștință față de părinții voștri!
Colinda noastră românească
În casă, în suflet, vă-nsoțească:
„Să fiți gazdă sănătoasă
Şi la anu’ tot voioasă!”
Să aveți parte de Sărbători liniștite alături de familiile voastre, dragi copii și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Internaționale Agora din Oradea.
LA MULȚI ANI, 2015!
As. med. gen. Pașca Laura Florica