Vineri, 17.11.2017, la Școala Gimnazială Internațională Agora, o nouă activitate educativă din studiul curriculei internaționale a fost prezentată de d-na învățătoare Vancea Delia, alături de elevii săi din clasa a III-a.

Și părinții acestora au fost invitați să asiste la finalul activității (denumite Exit-point),  pentru a dovedi temeinicia și frumusețea procesului de predare-învățare, progresul obținut de copii în însușirea limbii engleze, dar și îmbogățirea vocabularului și a culturii generale. Pornind de la tema ,,We are what we eat”, timp de șapte săptămâni cât a durat abordarea acestui conținut tematic, d-na învățătoare a furnizat elevilor informații utile despre hrană, ca factor fundamental pentru existența umană, subliniind importanța cunoașterii principalelor minerale, vitamine, carbohidrați, legume și fructe, proteine, dar mai ales a consumului zilnic de apă, ca element indispensabil vieții.
 
Pas cu pas, pe parcursul acestui modul, d-na învățătoare i-a învățat pe elevi să cultive semințe, să distingă gustul, mirosul și consistența fructelor și legumelor uzuale pe care le consumăm zilnic sau săptămânal, prin demonstrații practice la clasă, decojind fructe, tăindu-le, mixându-le pentru a face salată de fructe pentru ca mai apoi să le savureze. Au mai fost învățați cum să îmbine sănătos, proteinele cu carbohidrații și legumele, ajungând la cel mai îndrăgit meniu din această combinație – pizza, preferata tuturor copiilor.
 
În cadrul prezentării verbale și video, elevii au răspuns la întrebările adresate și au simulat o vizită la restaurant, unde, cu ajutorul recuzitei, cinci dintre ei au primit diferite roluri, de clienți, ospătari și bucătari, regizând o situație reală.
 
În săptămâna alimentației sănătoase, fiecare elev a confecționat pentru părintele său, o cutie specială de pizza cu dedicație, pe care i-a înmânat-o cu această ocazie. Finalul a fost unul delicios! Mici și mari, cu toții s-au înfruptat din bunătățile puse pe mesele de serviciu: frigărui din fructe, ciocolată caldă, pizza și sucuri naturale.
 
Responsabil proiect, înv. Delia Vancea