Un nou proiect educativ menit să contribuie la educația pentru sănătate a copiilor s-a desfășurat în școala noastră, luni, 11 decembrie 2017.

,,Pentru copii frumoși, dinți sănătoși”
 
Trei studenți ai Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea, specializarea Medicină Dentară, au susținut o lecție cu titlu informativ, profilactic despre tot ceea ce înseamnă igiena orală și sănătatea dinților, sub sloganul ,,Pentru copii frumoși, dinți sănătoși”, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Bihor.
 
Grupul țintă al acestei campanii îl constituie elevii claselor a II-a din școlile Municipiului Oradea, care, sub îndrumarea studenților de la specializarea Medicină Dentară pot afla informații practice și utile despre anatomia corpului uman, implicit a igienei dentare.
 
La Școala Gimnazială Internațională Agora, au fost prezente studentele: Bădulescu Mădălina – anul V, Florea Diana și Mitrea Andreea – anul III, care, folosindu-se de materialele și mijloacele didactice, le-au prezentat elevilor noțiuni de anatomie cu privire la cavitatea bucală, forma și structura dinților, tehnica periajului dentar corect, categoriile de alimentele acide și pline de zahăr, care favorizează apariția cariilor, frecvența și obiceiul de a apela la periajul dentar, regula fiind ca fiecare copil să se spele pe dinți de 3-4 ori/zi (sau cel puțin de două ori), pentru sănătatea dinților, a limbii și a gurii.
 
Copiii au fost foarte receptivi la informațiile primite și foarte activi, răspunzând la întrebările adresate și participând cu plăcere la demonstrațiile practice.