La Școala Gimnazială Internațională Agora, luna martie a adus, odată cu primăvara, o serie de activități extracurriculare, menite să dezvolte capacitățile intelectuale ale copiilor, să îi informeze, să îi sprijine în luarea celor mai bune decizii pentru viitorul lor, pentru siguranța și bunăstarea acestora.

Printre aceste activități, se numără și lecțiile de educație juridică care s-au desfășurat în perioada 6 – 7 martie 2018 în instituția noastră, în baza protocolului încheiat de Ministerul Educației Naționale cu Ministerul Justiției și Ministerul Public.
 
Grupați pe categorii de vârstă, elevii agoriști au avut parte de prezența, pentru a doua oară în acest an școlar, a studenților din anul III, ai  Facultății de Științe Juridice și Administrative a Universității Agora, Ardelean Cristian și Ghiț Florina, studenți care au răspuns activ la invitația noastră de a împărtăși din cunoștințele juridice și legislative dobândite la Facultate, în calitate de viitori practicieni de drept.
 
Astfel, marți, 6 martie 2018, clasele a II-a și a-III-a, au participat foarte activi și curioși la lecția tematică ,,Drepturile copilului și importanța cunoașterii și respectării acestora”, elevii fiind foarte implicați în toate expunerile făcute de studenții noștri, d-na director Pașca Laura, jurist de profesie, intervenind cu explicații pertinente și întrebări legate de noțiunile prezentate.
 
Miercuri, 7 martie, a fost rândul claselor IV-VII, să fie instruiți în domeniul ramurilor de drept, a actelor și faptelor juridice, prin tema abordată ,,Faptele noastre și consecințele lor”, sub forma jocului de roluri, a dezbaterii și a spețelor.
 
Colaborarea între beneficiarii Comunității Agora s-a dovedit din nou, eficientă, de bun augur și  bine venită, elevii socializând foarte bine cu studenții, fiind atrași de justiție, dacă nu din filme, măcar din viața reală, întrucât libertatea persoanei, siguranța și sănătatea acesteia, fiind cele mai de preț drepturi și averi ale omului.