Marți, 13 martie 2018, Rotary Club Oradea 1113 Oradea a lansat un nou proiect în domeniul educației, intitulat ,,Mâini curate, copii sănătoși”.

,,Prin acest proiect se urmărește îmbunătățirea stării de sănătate și a nivelului de educație igienico-sanitară a elevilor din mediul rural din județul Bihor, dar nu numai.  Spălatul pe mâini cu săpun este cel mai eficient și ieftin mod de a preveni diferite afecțiuni care duc la îmbolnăvirea a milioane de copii anual. O igienă corectă ne poate feri de peste 200 de boli, printre care: diareea, toxiinfecții alimentare, pneumonie și infecții respiratorii, infecții bacteriene, hepatita A și B, alte infecții virale, boli dermatologice și oftalmologice, infestări cu viermi intestinali”, susține Oana Mudura, coordonatorul de proiect.
 
Prima acțiune a avut loc, săptămâna trecută la Școala din Aștileu, iar astăzi, 22 Martie, de Ziua Mondială a Apei, reprezentații Clubului Rotary, Denisa Aristan și Raluca Silvaș, au fost prezenți la Grădinița și Școala Gimnazială Internațională Agora. Printr-o activitate interactivă, Denisa s-a convins de nivelul la care se prezintă interlocutorul într-ale mediului, apei și sănătății, ca nivel de cunoștințe, priceperi și deprinderi. Încântată de ceea ce a aflat, a trecut la prezentarea etapelor spălatului corect pe mâini, prin folosirea săpunului special, marca Rotary, produs manual, din ingrediente naturale și cu un parfum aparte. A urmat demonstrația, care apoi a fost dublată de încă una din partea unui elev.
 
La final, fiecare elev a primit câte un săpunel pentru acasă.
 
Dincolo de scopul instructiv-educativ al acțiunii, prin achiziționarea acestui săpun, se urmărește strângerea de fonduri pentru producerea unor noi stocuri de săpun, iar în final, se dorește construirea unui grup sanitar la o școală din mediul rural  care nu deține încă un grup sanitar.