Elevii claselor I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a și a VI-a au participat la activitatea intitulată „Europe in a nutshell” (Europa în câteva cuvinte). Această activitate a fost coordonată de prof. Miere Crina și Balaj Diana.
 
Elevii au primit informații despre Europa și Uniunea Europeană, au aflat care sunt fondatorii U.E, care au fost țările fondatoare, care este numărul de locuitori și multe alte informații interesante.
 
În a doua parte a activității a fost lansată o provocare pentru elevii din ciclul primar și cei din ciclul gimnazial. Din cele două „tabere” au fost extrași doi elevi (Ștefan Țiplea – clasa a II-a –  reprezentat al ciclului primar și Alex Joldoș – a VI-a – reprezentant al ciclului gimnazial). Aceștia au avut de îndeplinit sarcina de a recunoaște țările din U.E. pe harta mută și să spună capitalele acestora.
 
În finalul activității a avut loc premierea – Alex Joldoș – locul I și Ștefan Țiplea – locul II. Ei au primit medalii confecționate manual cu steagurile țărilor recunoscute și multe alte premii oferite de partenerul nostru, Centrul Europe Direct.  
 Prof. coord. Miere Crina