La celebrarea acestei zile deosebite, i-am avut alături, în ultimii ani, pe partenerii și prietenii noștri de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna”, elevii doamnei profesor Laura Ienei-David. Marți, ne-au trecut pragul elevii clasei pregătitoare, deținători ai pașaportului european, care ne-au fascinat cu farmecul și inocența lor. I-au primit cu aceeași noblețe sufletească, micii noștri agoriști din clasa pregătitoare, îndrumați de domnișoara profesor Alexandra Sabău.
 
Împreună, cei mai mici europeni, de la Agora și ,,Oltea Doamna”, au pus de o activitate interesantă și interactivă.
 
La începutul activității, copiilor li s-au transmis informații despre Europa și Uniunea Europeană, în anul de grație 2017, când se împlinesc 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Fiecare a primit steagul unei țări membre a Uniunii Europene și o carte în care aceștia au putut să îl reprezinte prin pictură. La sfârșit, au prezentat steagul pe care l-au avut de pictat, menționând țara pe care o reprezenta steagul respectiv și motivând culorile pe care le-au folosit. În timpul activității, din piepturile lor au răsunat versurile Imnului UE – ,,Odă bucuriei”:
 
,,Slavă ție, stea curată/ Voie bună pe pământ/ Astăzi te simțim aproape/ Sol din Rai cu soare sfânt…”
 
Copiii au avut parte de câteva surprize, printre care steaguri și baloane cu simbolul Uniunii Europene…
 
Atmosfera a fost una încântătoare, între cei mai inocenți europeni, ale căror suflete ardeau ca o flacără olimpică. ,,Suntem fericiți să participăm și în acest an la parteneriatul nostru de suflet în și de Ziua Uniunii Europene. Chiar dacă suntem mici, avem suflete mari. Suntem curioși și deschiși să receptăm lumina din carte. Suntem mici, dar bucuroși să învățăm de la colegii și partenerii noștri de proiect, care au șansa să învețe și să strălucească sub culorile Centrului Europe Direct Agora, coordonat de doamna Alina Manolescu, partenerul și prietenul nostru tradițional”, ne-a spus doamna profesor Laura Ienei-David.
 
,,Este prima activitate comună cu elevii doamnei profesor Laura Ienei-David; colaborarea noastră începe în mod fericit sub auspiciile unor steluțe europene, ei înșiși fiind niște steluțe care ard în descifrarea tainelor universului cunoașterii; parteneriatul nostru va continua, profitând și de multe alte oportunități”, a adăugat Alexandra Sabău.
 
Prof. Pașca Laura,
 
consilier educativ