Elevii Şcolii Gimnaziale Internaţionale Agora, împreună cu copiii de la Grădiniţa Ciufulici au participat la o activitate în cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” numită „Iepuraşul de Paşte”.

Cea mai mare, mai însemnată, mai sfântă şi mai îmbucurătoare sărbătoare de peste an, după spusele românilor de pretutindeni, e Paştele sau Învierea Domnului, pentru că în această zi „Hristos a înviat din morţi cu moartea pre moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”, iar pe cei vii răscumpărându-i de sub jugul păcatului şi împăcându-i cu Dumnezeu. 
 
Ea cade totdeauna la începutul primăverii, anotimpul cel mai frumos şi mai plăcut, când toate în natură învie.
 
Ne-am propus să prezentăm această sărbătoare prin activităţi care să  îmbine cât mai armonios utilul cu plăcutul, ascultând o poveste despre iepuraşul de Paşte şi de a confecţiona iepuraşi şi puişori.
 
De fiecare dată când ne învăluie parfum de liliac şi albina munceşte de zor, iar păsările înalţă triluri, ştim că natura reînvie. Atunci gândul nostru fuge tiptil la bucuriile din copilărie.  Deodată apare iepuraşul cu coşul împletit din nuiele, încărcat cu ouă roşii, cu cozonac şi dulciuri.
 
Păstrând la loc de cinste aceste datini, tradiţii şi credinţe, practicându-le alături  de copiii noştri, vom păstra vii aceste frumoase tradiţii.
 

Elevii au urmărit un PowerPoint cu „Povestea Iepuraşului de Paşte”, unde au aflat cum a fost ales micuţul iepuraş ca fiind faimosul Iepuraş de Paşte. După terminarea poveştii, copiii au confecţionat iepuraşi şi puişori pe ouă de lut.