La Școala Gimnazială Internațională Agora s-a desfășurat ieri (luni, 15 ianuarie 2018) activitatea cu titlul ,,Mihai Eminescu – model de excepționalism în literatura noastră” în cadrul căreia l-am sărbătorit, ca-n fiecare an, pe marele poet național Mihai Eminescu.

Gimnaziștii au aflat date biografice inedite ale poetului, au recunoscut fragmente din poeziile „Călin (file din poveste), „O, rămâi”, ,,Revedere”,  ,,Scrisoarea III”, ,,Luceafărul”, ,,Mai am un singur dor”, ,,Sara pe deal”, ,,Fiind băiet păduri cutreieram”. A fost evidențiată și activitatea de publicist a lui Mihai Eminescu, cât și cea de prozator, marele geniu fiind cunoscut și pentru fragmente din proza literară ,,Sărmanul Dionis” sau ,,Geniu pustiu”, cât și pentru drama ,,Mira”.
 
A fost recitată și poezia ,,Kamadeva”, ultima poezie a lui Mihai Eminescu  care a fost publicată în timpul vieții sale. Aceasta a fost inclusă în revista ieșeană ,,Convorbiri Literare” în data de 1 iulie 1887.
 
Totodată, a fost evidențiat faptul că între 3 și 5 septembrie 2012, la Chișinău, s-a organizat prima ediție a Congresului Mondial al Eminescologilor când, conform organizatorilor, s-au strâns peste 175 de participanți din opt țări.
 
Prof. Daniela Drugaș