Prima săptămână din iulie ne-a găsit la școală mai plini de energie ca oricând. Și dacă vremea se dovedește a fi capricioasă și imprevizibilă, iată că ai noștri copii i-au făcut față cu istețime și ingeniozitate, pentru că am știut să ne distrăm și să ne simțim bine… și am și învățat multe!

Luni am început cu jocuri de cunoaștere și am vrut să vedem și cât de multe lucruri ne mai amintim unii despre ceilalți, așa că ne-am jucat jocul „Ghicește persoana”. În acest joc, fiecare am scris pe o coală de hârtie 5 lucruri despre noi (câți ani avem, ce ne caracterizează, hobby-ul nostru și două lucruri pe care ceilalți nu le știu despre noi). Le-am împachetat, le-am pus într-un coș și fiecare dintre noi am extras un bilețel, încercând să ghicim, citind informațiile scrise, despre cine este vorba în descriere. Și pentru că ne-am bucurat de soare, de vară, de jocuri și de faptul că, în sfârșit, a venit căldura am realizat, cu mânuțele noastre pricepute, un evantai personalizat.

 

Am descoperit multe lucruri interesante, unii despre alții și am aflat și că avem multe lucruri în comun. S-a creat, astfel, o relație prietenoasă între noi.

Am reușit cu spor și să facem o recapitulare la Limba română, cu ajutorul unor jocuri de masă foarte atractive.

 

Marți ne-am început ziua cu un joc numit „Transmite pachețelul”. Acest joc a avut 17 sarcini, iar rezolvarea lor într-un mod distractiv ne-a dus către o recompensă dulce. După acest start am fost pregătiți să începem o recapitulare la Matematică. Cu ajutorul unor jocuri de masă, ne-am amintit noțiuni de adunări, scăderi, înmulțiri. Un alt joc pe care l-am jucat s-a numit „La ce oră mâncăm înghețată?” , un joc de recapitulare a unităților de măsură a timpului. Sarcina copiilor a fost să recunoască ora indicată pe cornetul de înghețată și să asocieze globul de înghețată cu acesta. Globurile de înghețată erau scrise atât cu cifre, cât și cu litere.

Dacă prima parte a zilei ne-am petrecut-o în sălile de clasă, după masă am ieșit afară și ne-am distrat jucând diverse jocuri în aer liber („Mașinuțele-n garaj”, „Semaforul”, „Duck, duch, goose”). După atâta mișcare ne-am relaxat în sala de informatică.

Excurisiiie! Miercuri, 4 iulie, a fost o zi plină de distracție. Am mers la picnic într-o locație foarte primitoare, ShauaLife. Un loc minunat, retras de tot ceea ce înseamnă aglomerație, poluare, gălăgie. Ne-am petrecut ziua pe malul unui baraj mirific unde ne-am jucat cu mingea, cu rachetele, am alergat după fluturași și am mâncat gustos și mai ales sănătos. Asta nu e tot! În  timp ce ne-am jucat („Rațele și vânătorii”, „Cel mai plin pahar”), am pregătit frigărui, cartofi prăjiți, salată, după care ne-am bucurat de muzica relaxantă în hamace. După aceea am mers să vedem barajul și priveliștea minunată de acolo. Am făcut bărcuțe din hartie, le-am pus pe apă și le-am privit cum plutesc…

 

Dar pe lângă toate acestea spuneți-mi, vă rog ce e mai frumos decât să te retragi într-un colț, să stai la umbra unui copac și să citești cartea ta preferată? Unii dintre noi au făcut asta! Dacă nu mă credeți pe mine vă rog să-l întrebați pe Alex!

Joi: Piscinăăăă! Nu cred că mai este nevoie de alte explicații. Acest cuvânt spune tot! Dar pe lângă faptul că ne-am distrat, am înotat, am și sărbătorit-o pe colega noastră, Dalia, care a împlinit 8 anișori. La mulți ani Dalia!

Pe parcursul acestei zile elevii și-au arătat aptitudinile în diferite domenii. S-au remarcat pe terenul de fotbal: jocul s-a încheiat cu 10-6 J . La piscină copiii au înotat și au făcut tot felul de întreceri… tare ne-am mai amuzat! La locul de joacă copiii noștri au dat dovadă de cooperare și s-au jucat împreună jocuri precum: „The floor is lava”, sau  „Leapșa”.

Vineri ne-am jucat cu figurile geometrice, am construit diverse forme din bețe colorate dar și cu ajutorul elasticelor, am lucrat individual și în grup. De asemenea ne-am exersat vocabularul și limbajul nonverbal, oferind atribute potrivite diverselor cuvinte și încercând să le mimăm cât mai bine pentru a aduce echipei noastre puncte.

Pentru că în această săptămână am învățat „La ce oră mâncăm înghețata”, în a doua parte a zilei ne-am creat înghețata perfectă prin intermediul unui desen. Tot vineri am învățat mișcări noi la ora de karate. Suntem harnici, nu glumă!

 

O săptămână plină de activități a trecut cât ai zice „vacanță” J iar gândul nostru e în continuare la cum să ne petrecem timpul mai frumos în continuare, căci…

Aventura continuă!