Elevii a două clase de la Școala Gimnazială Internațională Agora din Oradea, coordonați de prof. Mădălina Beatrix Tuș și Delia Vancea, au participat luni, 7 mai 2018, la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” Bihor, la proiectul educațional național ,,Prietenie… pe o … sfoară”.

După ce li s-a prezentat în PowerPoint Scufița roșie, elevii au colorat scenete din povestea Fraților Grimm pe baza fișelor de lucru pe care le-au primit.
 
Proiectul educațional național ,,Prietenie… pe o … sfoară” a fost lansat în 2011 de Secția de copii și tineret a Bibliotecii Județene ,,George Barițiu” din Brașov, iar de anul acesta, la cea de-a VI-a ediție, la proiect participă, în calitate de partener, și Biblioteca Județeană,,Gheorghe Șincai” Bihor, invitând la rândul său școli și grădinițe să i se alăture.
 
,,Proiectul și-a propus promovarea în rândurile copiilor a literaturii clasice și stimularea dorinței de lectură a celor mici. Se urmărește ca în fiecare an să fie cooptați cât mai mulți copii din țară, dornici să participe la o astfel de activitate tematică ce deschide (atrage) copiii către lectură și operele celor mai mari scriitori de povești, îndeletnicire ce pune în valoare imaginația, artisticul și creativitatea copiilor”, a subliniat doamna Mariana Soica, reprezentant al Secției de copii și tineret a Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai” Bihor, coordonatorul activității de luni.
 
Tot în proiect se mai precizează faptul că ,,lucrările vor fi expuse la Secția de copii și tineret a Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai” Bihor, iar la finalul perioadei stabilite pentru activități, se vor alege câte cinci lucrări pentru fiecare oraș partener… Se vor realiza fotografii și la expoziția finală de către toți partenerii, iar Biblioteca Județeană ,,George Barițiu” din Brașov va centraliza toate fotografiile și va realiza albumul on-line al proiectului”.