Cu toții știm că fiecare amintire provoacă o anumită emoție. Chiar și atunci când primim o păpușă sau o mașinuță ne simțim într-un anumit fel.

Dar lucrurile acestea nu sunt noi, le știm și le simțim des, însă elevii clasei I de la Școala Gimnazială Internațională Agora au învățat faptul că nu doar amintirile, întâmplările sau lucrurile aduc după sine diverse emoții, ci și muzica. Fiecare melodie, fiecare armonie ne induce o anumită emoție, uneori pozitivă, alteori negativă, trebuie doar să o ascultăm cu atenție și să lăsăm ca lucrurile să curgă de la sine.
 
Noi tocmai asta am și experimentat recent. Am pictat emoțiile transmise de diferite piese muzicale. Dar nu oricum, am hotărât ca de data aceasta să lăsăm la o parte hârtia și să pictăm pe folie. Dar asta nu e tot! Pe lângă faptul că am încercat să descoperim emoțiile pe care muzica ni le transmite nouă, la fiecare schimbare de melodie, ne-am schimbat și noi locurile și am încercat să înțelegem ce a simțit cel de lângă noi, continuându-i pictura.
 
După această lucrare ne-am și relaxat puțin ieșind pe malul Crișului Repede la o plimbare și o înghețată… ,,emoționantă!”
 
Ne-am distrat de minune!
Prof. Tuș Beatrix Mădălina