Ca o tradiție ce se respectă, odată cu sosirea primăverii, Școala Gimnazială Internațională Agora, în parteneriat cu Grădinița Internațională Agora, au organizat ieri, 28 februarie, Târgul de mărțișoare, 2017.

Timp de o săptămână, copiii noștri, de la cei mai mici, preșcolarii, până la cei mai mari, elevii din învățământul primar, au confecționat mărțișoare pline de culoare, folosind hârtie colorată, hârtie creponată, vopsea, pânză, pâslă, paiete, ștrasuri, chese, trifoi, buburuze, trifoi, potcoave și flori uscate, pentru ca în final să realizeze cele mai drăgălașe mărțișoare.
 
Copiii din grupele mică și mijlocie, sub îndrumarea d-nelor educatoare Murășan-Florescu Daniela, Alb Florina, Meszaroș Brighitta și Vereș Carolina, au confecționat mărțișoare florale în ton cu natura, cu specificul primăverii, pe care le-au personalizat cu drag pentru părinții lor, iar elevii de la școală, coordonați de d-nele învățătoare Balaj Diana, Sereș Anca, Pandrea Anca și Sabău Alexandra au realizat mărțișoare sclipitoare, folosind tehnica quillingului și a împodobitului cu ștrasuri, paiete, dar și multă îndemânare.
 
Cu fir alb și roșu, cu multe flori în preajmă și cu multă emoție, în holul mare al Universității Agora, instituțiile partenere ale acestui eveniment au expus în două standuri, toate lucrărilor copiilor, de unde vizitatorii (studenți, elevi, părinți și angajați) au putut achiziționa la preț unic (5 lei) mărțișoare pentru cei dragi. Satisfacția cea mai mare au avut-o, se pare, preșcolarii care au dărui părinților parte din sufletul lor încorporat în opera lor de căpătâi numită mărțișor – podoabă aducătoare de noroc ca simbol al renașterii primăverii.
 
Toți banii strânși vor fi folosiți cu scopul de a bucura copiii, oferindu-le o excursie în mijlocul naturii, vizitând o zonă turistică din Bihor, în săptămâna ,,Școala altfel”.